Om oss

Geilo Hestesenter ble til i 1969, et samarbeid mellom far Ola, bror Arne og Asle Kirkevoll, hjemme på garden Geilostølen.Asle ble tidlig fascinert av Hardangervidda. Blant annet gjette han kviger for Buskerud Landbruksselskap i 1972 og 1973. Med ponnien Rosa holdt han styr på 100 kviger hele sommeren. Da oppsto drømmen om å vise frem fjellet til turister - fra hesteryggen.

Han utdannet seg i 1976-77 til hovslager i Kløvkompaniet på Skjold. Deretter overtok han hestesenteret, og ble "sjefscowboy" -
"Se Hardangervidda fra Hesteryggen!" så dagens lys. Uttallige er de som har fulgt Asle og hans hjelpere på ukesturer over vidda. Da driften var på sitt største, red Asle 8 uker i strekk - med 30-35 hester i følget! Han er også utdannet kjøreinstruktør, og er autorisert kjøreleder. Han har temt og kjørt inn uttallige hester i løpet av sin karriere.

Samboeren Solveig Danielsen har drevet med hest siden hun ble sendt på kurs som 10-åring. Etter videregående reiste hun til Tyskland og fikk fagbrev på hest, i avl og oppdrett. Ved siden av å drive hestesenteret sammen med Asle, jobber hun som sykepleier på Geilotun Alders- og sykehjem.

Asles niese, Marianne Haugeplass, er ansatt som kontoransvarlig, og har i dag mye av ansvaret for å organsiere den daglige driften. Hun har vokst opp på Geilo Hestesenter, og i ungdomsårene drev hun aktivt med sprangridning. Hun er utdannet regnskapsmedarbeider.

Om vinteren har vi gjerne ansatt praktikanter eller lærlinger til å hjelpe oss med stallarbeidet, hestetrening og kanefart. Om sommeren har vi ekstra sommerhjelper til utleieridningen, instruktør og assistent til rideleiren.

Når vi arrangerer kurs, leier vi inn profesjonelle instruktører. Vi har bl.a. jevnlige kjørekurs med Roger Haeselich

Dessuten er vi heldige og har gode venner som stadig er innom og hjelper oss. Disse betyr mye for oss - uten de hadde det nesten vært umulig å drive hestesenteret!

På vårt største på begynnelsen av 90-tallet, hadde vi over 80 hester i drift om sommeren. I dag prøver vi å redusere til 30, og å holde en jevn aktivitet på disse hestene gjennom hele året. Vi har alt fra shetlandsponni, blandingsponnier og -hester, til islandshester, døl og en ny rase i Norge - Schwarzwälder kaldblods.

I tillegg kan du hilse på hundene Jagger og Zico, katten Tassen og sauen Puslingen om du kommer innom hestesenteret.

Vi på hestesenteret er opptatt av din sikkerhet og kvalitet på oppleggene, og engasjerer oss på flere områder for å ivareta dette.
Vi har vært med å starte, og er medlem i, Hest i Turistnæring( www.hest.org).
Vi er godkjent av Norsk Hestesenter Starum(http://www.nhest.no/.
Og vi har våre forsikringer hos Gjensidige.

La oss og hestene gi deg en annerledes naturopplevelse!

Velkommen til oss!